Cele mai bune canapele clasice

O canapea clasică își găsește foarte ușor locul în orice încăpere și se asortează mult mai simplu cu mobila deja existentă. Formele rotunjite ale unei canapele clasice flatează orcie spațiu și aduce un aer de rafinament. Dar mobilierul clasic nu trebuie să vă poarte cu gândul la învechit. Adaptarea designului clasic la stilul contemporan de viață și la nevoile actuale fac din canapelele clasice adevărate oaze de răsfăț după o zi plină de lucru. Citiți în continuare despre cele mai bune canapele clasice pentru casă sau birou.

Cele mai bune canapele clasice albe din piele naturală – diva nobilă a casei

Am putea spune că e culmea luxului și a eleganței să amplasăm o canapea din piele naturală în living. Dacă este de culoare albă, cu atât mai mult va deveni piesa de rezistență a acestui spațiu care devine instant foarte plăcut și confortabil, atât vizual cât și senzorial. Deși necesită mai multă grijă și atenție, orice sacrificiu merită făcut când ținem la stilul căminului nostru. Totuși este de evitat dacă în casă sunt copii sau animăluțe. Este de prisos să enumerăm aici motivele. Presupunând că totuși condițiile optime sunt îndeplinite, o canapea de piele albă în living va arăta precum o regină într-un palat.

Puteți alege chiar pentru o canapea în stil colțar, cu forme rotunjite și generoase, ce asigură un confort inegalabil. Orele de relaxare sunt puține așa că ar fi mai bine să le petrecem într-un mediu de calitate, nu e așa? Puteți asorta canapeaua albă din piele naturală cu o măsuță joasă de cafea din lemn lăcuit tot în alb sau poate în crem, ori cu un taburet îmbrăcat în aceeași material de piele naturală albă precum canapeaua. Un covor cenușiu sau argintiu deschis moale, o draperie crem sidefat și o vitrină din lemn alb lăcuit încadrează perfect această canapea opulentă.

Inspiră veselie și bună dispoziție integrând în decor o canapea jovială

Dacă doriți un living mai viu colorat, vesel, care să vă binedispună atât pe voi cât și pe musafirii voștri, puteți alege o canapea în tonuri de ocru galben sau cafeniu deschis, tot din piele naturală. Variantele sunt numeroase, canapea fixă sau extensibilă, tip colțar, în formă de scoică sau rectangulară, cu brațe sau fără,

Un tip de canapea pe care mulți și-ar dori-o în propriul cămin este aceea cu funcția de relaxare, un sistem numit în engleză „recliner”. Acesta este un mecanism care permite ca prin balansare să se extindă baza canapelei sub forma unui șezlong, detaliu care permite o relaxare sporită. Alte canapele foarte bune includ opțiunea de vibro-masaj, pentru cei ce doresc un confort de excepție, fără egal.

Puteți asorta acest tip de canapea cu un covor stil persan roșu închis și cu draperii vișinii de catifea accesorizate cu o galerie cu aspect antichizat. În acest caz fundalul, culoarea pereților ar trebui să fie alb cald sau alte tonuri calde, precum galben, portocaliu stins, sau o nuanță mixtă din acestea două. Dacă optați pentru această variantă, aveți posibilitatea să folosiți tabureți sau alte elemente de mobilier viu colorate, precum oranj și roșu dacă se păstrează gama caldă, sau verde și albastru dacă dorința e de a adăuga accente.

Cele mai bune canapele clasice din piele neagră

Pentru o atmosferă dinamică puteți opta pentru un design eclectic între clasic și contemporan. Astfel o canapea clasică din piele neagră poate fi folosită ca piesă centrală pentru alcătuirea unui cadru eclectic adăugând elemente albe sau în alte culori contrast, bejuri și cafeniuri. Vitrina poate fi din stejar sau nuc în timp ce tâmplăria și pereții pot fi albi.

Draperia poate fi într-o nuanță de arginitu sidefat pentru a da lumină încăperii. Cei ce doresc un design prețios desăvârșit pot adăuga un candelabru generos care scaldă livingul în lumină și aduce rafinament prin formele sale. O etajeră în stil industrial adaptat la cerințele unui cămin poate contrasta într-un mod interesant cu piesele de mobilier clasice. Dacă doriți să adăgați câteva accente de culoare aveți posibilitatea de a amplasa perne colorate în ocru galben, verde intens sau albastru închis.

Cele mai bune materiale textile pentru canapele de calitate

Dacă nu vă doriți canapea din piele dar vreți să aveți o canapea foarte bună în casă puteți opta pentru alte materiale, cum ar fi stofa, lâna sau catifeaua. De cele mai multe ori acestea vin cu huse detașabile ce pot fi întreținute ușor, reprezentând o variantă ideală, recomandată în cazul familiilor cu copii mici sau animăluțe.

Atunci când vă gândiți la canapele din material textil trebuie să vă asigurați că sunt de cea mai bună calitate și îndeplinesc toate cerințele. Faceți măsurători riguroase înainte de a achiziționa o canapea pentru a nu avea surprize neplăcute. Iar dacă aceasta vine livrată gata montată trebuie să vă asigurați că poate fi transportată pe întreg drumul din fața casei până în camera dorită.

Canapelele din aceste materiale pot fi asortate simplu cu draperii sau covoare în culori similare. Câteva perechi de culori care merg bine împreună sunt culorile pământii cu cele galbene și aurii, culorile marine cu griurile și argintiurile. Albul și negrul se potrivesc ușor cu celelalte culori așa că vă pot salva din multe încurcături, dacă le alegeți pe acestea.

Cele mai bune canapele clasice din piele naturală pentru birou

Cele mai bune canapele clasice pentru birou sunt acelea care îmbină esteticul, practicul și confortul într-un rezultat care vă flatează personalitatea și vă motivează în activitate. O canapea fixă de două sau trei persoane se potrivește extraordinar de bine cu două fotolii din același material. Pentru diversitatea amenajării puteți asorta cu o altă canapea în același design dar pe nuanță complementară sau apropiată.

Puteți folosi canapele din piele naturală de culoare maro închis care conferă sobrietate, potivite pentru un cabinet de avocatură sau arhitectură. Astfel, o canapea clasică din piele naturală maro va trebui acompaniată de un mobilier clasic, din lemn masiv. Acesta trebuie să fie suficient de încăpător pentru toate documentele și necesarul de lucru, în mod organizat, adaptat stilului contemporan. Fie că vorbim de cireș, stejar auriu, mahon, nuc sau alt finisaj care vă atrage, încercați să folosiți aceeași esență sau maxim 2 pentru toate corpurile de mobilier.

O canapea clasică albă este ideală pentru un cabinet medical de consultații care necesită o atenție sporită la amenajare. Este foarte important ca pacienții să se simtă bine primiți, de aceea o lumină discretă caldă și o culoare deschisă, neutră a pereților sunt ideale. În acest cadru, în mod obligatoriu va predomina albul. Iar dacă speficiul permite, puteți decora pereții într-un mod creativ, în culori plăcute, invitând pe cei care calcă pragul cabinetului de consultații la imaginație artistică, atât de benefică mereu.

Alte elemente de decor pe care este recomandat să puneți accentul când amenajați un birou sunt masa pentru ședințe, biroul de lucru, rafturile pentru documente și dulapurile pentru depozitat acte sau necesarul zilnic. Acestea trebuie să fie practice și totodată în ton și stil cu restul decorului.

În cazul unui cabinet medical, designul de interior trebuie să fie cât mai simplu în forme și cât mai practic. Pentru a evita să creați o atmosferă ștearsă, aveți opțiunea de a adăuga accesorii de birou în culori neutre, precum verde deschis sau albastru pastel. Evitați culorile intense precum roșul în cabinetul medical, deoarece este asociat cu tensiunea.

Dacă ne gândim la un cabinet de avocatură culorile predominante pot fi cafeniul, brunul, oranjul stins. Acestea pot fi asociate cu draperii și mochete ori parchet în nuanțe similare, sau de contrast precum galbenul ocru sau albastrul. Evitați folosirea a mai mult de 3 culori în amenajarea interioară.

Cele mai bune canapele clasice din material textil pentru birou

Materialul din care canapeaua ideală poate fi făcută nu se limitează la pielea naturală nici pentru birou. În cazul amenajării biroului, canapeaua trebuie asortată cu draperii pe măsură sau cu jaluzele în funcție de tipul biroului pe care îl amenajăm. Pentru un design contemporan în culori luminoase aveți opțiunea culorilor deschise reci ori neutre, alb, gri, bleu, verde pastelat cu accente de negru, albastru marin, verde intens.

Astfel o canapea în nuanțe de gri deschis ori alb se asortează frumos cu pereți zugrăviți în albastru pastel, alegând restul pieselor de mobilier de culoare albă. În acest caz tămplăria și parchetul laminat de culoare lemn natur reprezintă o variantă ideală iar jaluzelele pot fi gri sau albe.

O canapea de stofă sau catifea în culoarea ultra violet a anului 2018 poate fi încadrată cu succes de un cadru format din pereți albi cald sidefat ori crem perlat, tâmplărie și jaluzele albe, mobilier lemn natur lăcuit. Pentru o cromatică plăcută adăugați perne și accesorii de birou portocalii sau albastre. Accesoriile argintii vor adăuga extravaganță și opulență, fiind adecvate pentru un atelier de designer vestimentar.

Pentru cei cărora le plac culorile și sunt creativi, există varianta canapelelor din petece de materiale diferit colorate. Aceste canapele îmbină stilul clasic cu gustul contemporan și emană veselie și bună dispoziție. O astfel de piesă de mobilier va fi încadrată de culori neutre, alb sau griuri deschise ori colorate. De asemenea puteți adăuga accente în culorile care se regăsesc pe ea. Un astfel de cadru este foarte potrivit pentru cei care intră în contact cu copiii, care vor fi atrași de aerul vesel al spațiului.

Acesta este topul nostru de canapele ideale pentru casă ori birou. Vă invităm să vă inspirați din ideile expuse pentru amenajarea căminului sau spațiului de lucru pornind de la canapea. Rețineți că în cele din urmă cadrul în care vă petreceți timpul trebuie să reflecte personalitatea, să vă determine, să vă motiveze și să va creeze o stare de bine. De asemenea trebuie să îndeplinească funcția practică pentru care au fost create, neștirbind esteticul.

 

Cele mai bune branduri canapele clasice

Cele mai bune branduri canapele clasice

Designul deosebit, utilizarea materialelor de înaltă calitate, dar și raportul calitate/preț, îi fac pe italieni să fie recunoscuți la nivel internațional pentru brandurile lor renumite în materie de mobilă și tapițerii. Canapelele clasice realizate de meșterii italieni se remarcă prin atenția la aspectul estetic, exclusivitatea designului și utilizarea materialelor de […] mai mult »