Cele mai bune canapele de colț

De cele mai multe ori, canapeaua din livingul sau sufrageria dumneavoastră este piesa de rezistență a acestei încăperi, componenta care oferă personalitate și leagă tot designul camerei. Să achiziționați o canapea nu este o decizie tocmai ușoară, mai ales pe baza faptului că ar trebui să fie o investiție de lungă durată, ceva ce nu veți schimba în viitorul apropiat. În prezent, tot mai multe familii oscilează între o canapea normală și o canapea colțar. Totuși, înainte de a lua o decizie în acest sens, este indicat întâi să aveți câteva informații despre ce înseamnă să alegeți cea mai bună canapea pentru căminul dumneavoastră, iar dacă vă hotărâți să optați pentru o canapea colțar, există câteva criterii de care ar trebui să țineți cont și în alegerea acesteia.

Cel mai benefic lucru pe care îl puteți face pentru dumneavoastră este acela de a nu vă grăbi în momentul achiziționării unei piese de mobilier atât de mari. De asemenea, nu uitați că este cea mai vizibilă componentă din camera în care va fi amplasată și va deveni în timp, cel mai probabil, chir cea mai utilizată piesă din cameră, atât de dumneavoastră, cât și de toți oaspeții dumneavoastră sau chiar de către animalele de companie (dacă aveți).

Probabil deja știți despre canapea, indiferent dacă este colțar sau nu, că aceasta se regăsește în aproximativ toate locuințele, fiind o piesă nelipsită din mobila unei case. De asemenea, în foarte multe apartamente sau case, canapelele extensibile au luat locul paturilor, în special în cazul camerelor cu o dimensiune redusă. Canapelele extensibile sunt foarte practice întrucât pe timpul zilei economisesc loc, iar noaptea pot deveni un pat foarte confortabil, practicalitatea fiind trăsătura lor forte.

Fiind o piesă de mobilier care nu se încadrează tocmai în categoria lucrurilor ieftine, canapelele nu sunt tocmai un element pe care cineva își dorește să îl schimbe anual, nici măcar la o distanță de 5 ani. Prin urmare, pentru a lua cea mai bună decizie, există câțiva pași simpli și câteva criterii pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a face marea achiziție. De asemenea, veți primi un răspuns pentru majoritatea întrebărilor pe care le-ați putea avea despre canapeaua perfectă. Totuși, este important să nu uitați un lucru: nu există o canapea perfectă în general, ci există câte o canapea perfectă mulată pe necesitățile fiecăruia.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți dacă o canapea este de calitate sau nu?

Primul criteriu prin care se judecă această calitate a unei canapele este prețul. De multe ori este corect (pe măsură ce prețul crește, cresc și atenția la detalii și construirea mai temeinică a mobilei), însă nu trebuie să vă lăsați complet păcăliți de acest aspect – există șanse ca prețul să crească doar pe baza numelui brandului care comercializează canapeaua, fie ea colțar sau nu. Specialiștii menționează faptul că printre cele mai durabile și calitative canapele se numără cele care sunt foarte grele și foarte solide. În momentul în care testați o canapea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este acela de a vedea dacă aceasta se clatină pe schelet atunci când este statică sau atunci când este transportată. Cele mai neindicate canapele în această direcție sunt acelea construite pe un schelet din metal sau din plastic. Acestea din urmă sunt recunoscute pentru proasta durabilitate în timp – maxim 3 ani (în cazurile fericite), dar și pentru faptul că nu sunt chiar atât de confortabile.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți cum trebui să fie spătarul unei canapele?

Indiferent dacă sunteți hotărâți să achiziționați o canapea colțar sau una obișnuită, spătarul poate fi un criteriu important în alegerea acesteia. Este foarte important să țineți cont de camera în care urmează să amplasați canapeaua și dacă urmează să petreceți mult timp pe ea sau nu. În primul caz, spătarul este un criteriu important. În prezent, tendințele au făcut ca majoritatea canapelelor să aibă spătare joase. Deși sunt foarte frumoase din punct de vedere estetic, confortul pe care îl oferă spatelui dumneavoastră este minim. Pentru un spătar bun este recomandat ca acesta să fie mai înalt decât majoritatea spătarelor, iar canapeaua să dispună de perne destul de înalte și moi sau pufoase. Capitolul spătar și confortul acestuia pot fi stabilite cel mai bine în momentul în care testați canapeaua în magazin/showroom.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți care este cea mai bună canapea din punctul de vedere al șezutului?

Variantele de care puteți dispune sunt perne, arcuri sau burete. Conform specialiștilor, șezutul este unul dintre aspectele care ar putea decide necesitatea schimbării canapelei sau nu. În momentul în care acesta s-a deformat, canapeaua nu mai este considerată optimă și ar trebui să fie înlocuită. Indiferent de opțiunea preferată, fiecare are un set de avantaje și dezavantaje, iar prețurile variază pentru fiecare categorie. Cea mai bune alegere o puteți face chiar dumneavoastră la testarea canapelei. Șezutul trebuie să fie confortabil, dar nu moale! Un șezut moale poate părea confortabil la prima vedere, dar rezistența în timp nu este foarte lungă, iar poziția pe care o va avea corpul dumneavoastră nu va fi cea mai sănătoasă.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți care sunt cele mai bune perne pentru o canapea?

Majoritatea canapelelor sunt însoțite de perne, mai ales în ceea ce privește spătarul. Acestea sunt de regulă detașabile, în special dacă este vorba despre canapele extensibile, fie de tip colțar, fie normale. Pe baza spuselor specialiștilor, cele mai bune perne sunt cele confecționate din spumă poliuretanică. Densitatea lor este cea care stă la baza greutății acestora, iar greutatea acestora le poate determina rezistența în timp. Dacă sunt detașabile, nu vă sfiiți să le ridicați și să le testați în momentul în care vedeți o canapea – dacă pernele canapelei dumneavoastră sunt mai grele, atunci aveți o canapea destul de trainică.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți care este materialul potrivit pentru o canapea?

Materialul este unul dintre cele ai importante criterii pe baza cărora ar trebui să vă alegeți canapeaua. Acest lucru este datorat milioanelor de accidente la care o canapea este predispusă, mai ales în cazul unor petreceri sau dacă aveți copii sau animale. Este recomandat ca materialul canapelelor să fie confecționat din fibre sintetice. Fibrele sintetice sunt destul de rezistente în cea ce privește curățările multiple pe care este posibil să le sufere canapeaua dumneavoastră. De asemenea, aceste materiale sintetice nu sunt de fel foarte absorbante, prin urmare sunt mai rezistente în ceea ce privește situațiile în care este posibil să vărsați ceva pe canapea. Unele dintre cele mai apreciate și căutate canapele sunt cele de piele. Acestea sunt canapele cu un aer luxos, ușor de întreținut datorită impermeabilității materialului, dar destul de delicat dacă aveți animale de companie. În cazul în care animalele dumneavoastră de companie își vor ascuții ghearele pe canapea, stricăciunile nu vor fi ușor de reparat.

Din fericire, în prezent veți găsi o varietate de culori și modele de imprimeuri aproape infinite, indiferent de materialul e care îl alegeți pentru canapeaua dumneavoastră. Aceste detalii sunt alese în funcție de stilul casei sau al camerei și chiar vă puteți consulta cu un designer de interior sau cu o persoană avizată în acest domeniu pentru a vedea ce se potrivește cel mai bine.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți care este cea mai potrivită culoare pentru o canapea?

Nu există un răspuns corect sau greșit pentru această întrebare. Totuși, este foarte important să țineți cont de un aspect. Moda se schimbă, prin urmare nu este indicat să vă achiziționați o canapea de culoare fucsia pentru că este în tendințe în momentul achiziționării, urmând ca peste un an să nu mai fie. Este bine să analizați și aspectul practic în problemei în acest caz. Canapelele albe se pot păta și degrada foarte ușor în timp, pe când o canapea neagră ar putea capta orice fir de păr sau scamă și s-ar vedea deranjat. Cel mai bine ar fi să alegeți o culoare neutră, care să meargă cu o multitudine de stiluri și tipuri de decor, culori care nu permit vederea murdăriei atât de ușor.

Cele mai bune canapele de colț - De unde știți care este dimensiunea potrivită pentru o canapea?

Aspectele de care trebuie să țineți cont în momentul în care analizați dimensiunea unei canapele sunt: spațiul camerei în care urmează să fie amplasată canapeaua și membrii familiei care se vor bucura de ea zilnic. Este exclus ca o familie cu 3 copii să achiziționeze o canapea mică, de doar două locuri. O canapea poate reprezenta un obiect destul de mare și de aceea este bine să aveți măsurătorile exacte ale camerei în care vreți să o puneți și puteți întreba și un specialist dacă este de părere că ați ales o canapea prea mare sau prea mică.

De ce să alegeți o canapea colțar și nu una simplă?
De cele mai multe ori, o canapea tip colțar este suficient de mare cât pentru a găzdui mai multe persoane, sau poate permite unor persoane să stea întinse, confortul fiind maxim. Dacă alegeți un colțar suficient de mare, deși acesta este extensibil, bucata mai lungă de tip șezlong poate fi suficientă pentru a dispune de un somn de după amiază, fără a fi nevoiți să mai întindeți canapeaua.

Cele mai bune canapele de colț sunt ideale pentru că nu mai necesită existența unui taburet în încăpere pentru a vă odihni picioarele. Prin urmare, deși se presupune că o canapea colțar este mai mare decât una obișnuită, spațiul ocupat este același întrucât se elimină taburetul sau scăunelul pentru picioare din ecuație.

De asemenea, amenajarea cu o canapea colțar este una mai estetică. În funcție de forma colțarului, care poate fi de „L” sau de „U”, în fața lui sau între laturi se poate așeza o măsuță de cafea care poate fi accesibilă tuturor persoanelor care stau pe colțar.

Fiind prin excelență o canapea mai mare, colțarul care vine în variantă extensibilă poate fi mai spațios chiar și decât un pat normal. Alegeți această variantă mai ales dacă știți că obișnuiți să aveți oaspeți destul de des și nu beneficiați de o cameră de oaspeți specială.

 

Cele mai bune branduri de coltare

Cele mai bune branduri de colțare

La nivel internațional, italienii sunt renumiți pentru brandurile din industria mobilei (în special, pentru canapele, scaune și fotolii). Caracteristicile care fac aceste branduri cunoscute în întreaga lume sunt legate, în primul rând, de calitatea, designul produselor, atenția la aspectul estetic și la nevoile clienților. Materialele folosite sunt de cea mai […] mai mult »

Cele mai scumpe coltare

Cele mai scumpe colțare

Tehnologia utilizată în realizarea colțarelor, materialele folosite, confortul suprafețelor, designul deosebit și brandurile renumite sunt caracteristicile care contribuie la identificarea celor mai scumpe colțare. Cele mai scumpe colțare au o structură solidă în care predomină lemnul masiv iar tapițeria este de o calitate deosebită (stofă premium sau piele naturală). Cele […] mai mult »

Cele mai ieftine coltare

Cele mai ieftine colțare

Colțerele fixe și cele de bucătărie disponibile la comercianții din țară reprezintă categoriile de colțare cele mai ieftine. Prețul acestora este direct proporțional cu calitatea materialelor utilizate: cu cât prețul este mai mic, cu atât tehnologia utilizată și materialele folosite (cadru, tapițerie, perne) sunt mai rudimentare. În majoritatea cazurilor, lemnul […] mai mult »