Starea de bine de acasă depinde de amenajarea interioară

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă există o încăpere în care majoritatea dintre noi petrecem cel mai mult timp, atunci camera de zi este acel loc din casă unde ne desfășurăm activitățile zilnice. Iar când vine vorba de amenajarea camerei de zi, atunci întreaga noastră atenție se orientează asupra canapelei. Fiecare încăpere din locuința noastră are nevoie de un punct central sau un punct focal în jurul căruia se vor aranja toate celelalte elemente.

Punctul focal al unei încăperi poate avea diferite funcții. De exemplu, punctul focal al unui dressing poate fi un dulap minunat, o banchetă pe care vom așeza hainele spre a ne îmbrăca mai ușor, o măsuță de toaletă sau o oglindă. În mod similar, punctul focal al unui dormitor este dat de pat împreună cu cele două noptiere. Iată că în camera de zi, punctul focal poate fi canapeaua.

Canapeaua va contribui la confortul și relaxarea noastră atunci când, după  zi lungă la servici, ne așezăm cu toți cei dragi pentru a ne uita împreună la film sau poate constitui un punct de conversație, unde vom sta la o cafea sau la un ceai cu prietenii noștri pentru a dezbate ultimele planuri și idei. În plus, stilul canapelei este cel care are puterea de a dicta restul amenajării.

Iată, în rândurile de mai jos, câteva criterii care pot fi de folos pentru a alege cea mai potrivită canapea pentru camera de zi:

Canapea sau colțar? Între canapea și colțar există există diferențe evidente, dar până la urmă totul se reduce la cât spațiu aveți la dispoziție. Canapeaua poate fi de două sau trei persoane, în timp ce colțarul are dimensiuni mai generoase, și asta pentru că poate veni însoțit de unul sau două șezlonguri. Pe de altă parte, canapeaua poate fi mai practică. Dacă aveți mai puțin spațiu la dispoziție, cel mai probabil veți fi nevoiți să alegeți o canapea. Dacă aveți mai mult spațiu, puteți alege un colțar care vă permite să stați cu picioarele întinse și să vă bucurați de relaxare deplină.

Ladă de depozitare sau opțiune extensibilă? Unele canapele sunt extensibile, ceea ce este minunat dacă prietenii sau rudele obișnuiesc să doarmă adesea peste noapte, în timp ce alte canapele sunt prevăzute cu ladă de depozitare, unde puteți depozita așternuturi, haine sau chiar lucruri pe care le folosiți foarte rar, cum ar fi decorațiunile de Crăciun. Există și canapele care sunt extensibile și care sunt prevăzute și cu spațiu de depozitare și acestea sunt cele mai recomandate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. În plus, prețul reflectă de multe ori calitatea, așa că de multe ori, o canapea mai scumpă este fabricată din lemn de bună calitate, are un sistem de extensie durabil, tapițerie rezistentă și vine ambalată în ambalaje biodegradabile.

Casual sau elegant? În ultimii ani, am început să evităm din ce în ce mai mult canapelele din piele, precum și canapelele cu model floral, orientându-ne acum spre canapele casual sau spre cele elegante. În cea mai mare parte, diferența este dată de tapițerie, dar și de forma canapelei. Axându-ne pe tapițerie, canapelele casual au cel mai adesea tapițerie din stofă crem, bej, maro sau gri, putând fi ușor de asortat cu celelalte elemente ale încăperii, precum covor, perdele și draperii și culoarea pereților. Pe de altă parte, dacă doriți o canapea îndrăzneață, puteți opta pentru o canapea în stil Chesterfield sau pentru o canapea cu tapițerie din catifea. Ceea ce trebuie să știți este că o canapea, indiferent de stilul său, poate fi asortată unor elemente total discrepante, efectul final fiind unul surprinzător. Dacă sunteți de părere că o canapea cu tapițerie din catifea este potrivită într-o amenajare glamour, luxoasă, unde predomină candelabrele și mobilierul romantic, atunci trebuie să știți că o astfel de canapea este superbă și într-un decor boem. Cu alte cuvinte, canapeaua ne ajută să dăm frâu liber imaginației noastre și să creem acea amenajare care să reflecte propria noastră personalitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *