Cele mai bune canapele extensibile

Indiferent dacă în weekendul acesta copiii s-au gândit să invite prietenii în mod spontan la voi și să își petreacă noaptea acolo, este momentul pentru a opta pentru cele mai bune canapele extensibile.

cele mai bune canapele extensibile

Pentru a găzdui toată lumea pentru vacanțe sau dacă familia ta are doar o obiceiul de a se "opri" pe la apartamentul tău, un lucru sigur: casa fiecăruia poate fi un loc minunat  spațiul existent poate fi folosit cât se poate de inteligent, chiar și pentru cazarea oaspeților neașteptați.

Adăugarea unei încăperi suplimentare în casa ta nu este exact cea mai ușoară soluție, mai ales dacă nu te poți lipsi de modul în care este deja casa ta împărțită, iar lipsa spațiului pentru oaspeți și renunțarea propriul dormitor pentru ei... nu se va întâmpla.

De aceea vă recomandăm să vă faceți timp pentru a găsi o soluție care vă va ajuta atât pe voi cât și pe cei vă vor păși pragul: investiți în cele mai bune canapele extensibile. Este cel mai simplu și mai accesibil mod de a transforma orice cameră din casă - de la zi, la birou, la subsol, la camera TV - într-o cameră de oaspeți, mai ales dacă locuiești într-un apartament de tip studio. De fapt, punem pariu că oaspeții voștri nu vor realiza nici măcar că vor dormi într-o canapea, dacă alegerea pe care o veți face este una potrivită și întrunește anumite condiții.

Având un loc de dormit în camera de zi și nu o canapea care nu este doar o altă piesă de mobilier fixă, veți avea puțin de muncă în alegerea acesteia. Puteți să o numiți o canapea de dormit sau o canapea extensibilă, aceasta este una dintre piesele cele mai funcționale de mobilier pe care le puteți avea.

Iată ce trebuie să știți înainte de a cumpăra cele mai bune canapele extensibile:

Depinde de cine o folosește

În timp ce funcționalitatea acestuia ar putea fi un aspect foarte important, există câțiva alți factori pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte de a cumpăra cele mai bune canapele extensibile. La fel ca orice piesă de mobilier, luați în considerare nevoile pe care le aveți. Cel mai important lucru pentru a analiza acest lucru este să urmăriți dacă va fi utilizată în principal ca pat sau mai mult în forma neextensibilă.

Dacă aveți de gând să o utilizezi ca suprafață primară de dormit, uita-te la tipul de saltea care vine cu ea. Încercați să găsiți un tip de saltea cu care sunteți obișnuit sau, dacă nu este posibil, la care vă puteți adapta. De asemenea, căutați un mecanism care se deschide și se închide cu ușurință.

Deoarece există mulți producători care oferă cele mai bune canapele extensibile, veți observa diferențe mari atât în ​​ceea ce privește calitatea, cât și prețurile. De preferabil ar fi, dacă vă permiteți, să cumpărați cea mai bună calitate pe care o găsiți pe piață. Adesea, canapelele care au un preț mult mai ridicat decât media sunt, de cele mai multe ori, mai bine făcute.

Alegeți cu înțelepciune când aveți spațiu limitat

Dacă aveți un spațiu foarte mic, atunci canapelele de dimensiuni mai mici pot fi răspunsul perfect pentru casa ta, deoarece acestea sunt mai puțin de 2 metri lățime și sunt minunate pentru a dormi o singură persoană. Salteaua pentru o canapea dubla cu dimensiuni standard de dormit este de aproximativ 160 cm lățime.

Când spațiul nu este o problemă

Atunci când spațiul nu este o problemă, înseamnă că aveți noroc. În această situație vă puteți permite o canapea king-size de dormit, fiind de cele mai multe ori, cea mai răspândită. Veți putea găsi cu ușurință canapele de dimensiuni mari în diferite stiluri și materiale și cu tipul preferat de saltea. Există o mare varietate de produse disponibile în aceste dimensiuni.

O canapea de dormit cu dimensiunile mari poate fi folosită cu ușurință de trei persoane și se poate transforma într-un pat confortabil pentru două persoane. Acesta ar trebui să aibă o măsură de aproximativ 180 cm lățime și va fi de aproximativ 200 cm lungime atunci când patul este deschis.

O cameră mai mică dar care are potențial de confort

Dacă dormitorul va fi folosit în fiecare noapte pentru a dormi de către persoana care are apartamentul și aveți un musafir, o canapea de dormit de dimensiuni mari este ceea ce aveți nevoie, chiar dacă aveți un spațiu mic.

Pentru a vă ajuta în decizia pe care urmează să o faceți, vă recomandăm cele mai bune canapele extensibile. Ce opțiuni avem?

Canapeaua cu un design plăcut

Dacă sunteți în căutarea pentru o canapea extensibilă pentru a se potrivi discret cu celelalte piese de mobilier, puteți opta pentru o canapea dintr-o gamă mai specială, care are mai multe variante de țesături sau piele. De asemenea, trebuie să urmăriți să fie bine făcută, cu o garanție de minim 2 ani. Pentru cadrul solid vă recomandăm atât lemnul de esență tare, dar și structura de metal. În această situație,  puteți alege ce fel de saltea să cumpărați - de la spate deschis, cu buzunare laterale, cu umplutură de spumă sau pe arcuri. Mecanismul de tragere trebuie să fie extrem ușor de utilizat.

Canapeaua clasică

Acest tip de canapea elegantă ar trebui să se deschidă trăgând de bază și coborând spatele – fiind mecanismul clasic și cel mai utilizat. Când este plat, aceasta oferă o zonă spațioasă de dormit de la 140x200cm până la 180-200 cm, fără a fi nevoie de mecanisme voluminoase. Pernele pot fi pline cu spumă, ceea ce ajută la menținerea fermității lor.

Pentru opțiunea de culoare putem merge pentru mai multe culori – tonuri de gri, turcoaz sau negru.

Căptușeala poate fi și aceasta din spuma și, de preferabil, ar trebui să fie acoperita cu poliester rezistent la pate.

Extrem de important în cazul multor canapele, este faptul că multe nu vin cu asamblarea pieselor în cadrul prețului inclus, deci, în cazul în care nu doriți să optați pentru acest serviciu, este nevoie de auto-asamblare.

Canapeaua bună pentru „meci”

Aspectul simplu al canapelei contează extrem de mult, dar mult mai mult contează acea canapea care te face să te simți cel mai relaxat om de pe pământ. Acest lucru înseamnă că se poate potrivi în majoritatea schemelor, și vine într-o gamă largă de opțiuni pentru a alege tipul materialului și culorii acestuia. Aceasta poate veni în mai multe dimensiuni, fiind pliabilă atât pentru un apartament tip garsonieră, dar și pentru cei la care spațiul nu este o problemă.

Canapeaua pentru adolescenți

Bune pentru spațiile mai mici și camerele pentru adolescenți, canapeaua extensibilă ar trebui să devină un 3 în 1 pentru copii din familie: o canapea simplă, un pat mic sau un pat dublu. Dacă vreți să aibă o perioadă mai mare de „viață” atunci un cadru pliabil metalic este cea mai sigură opțiune. De exemplu divanele au o structură ce este ușor de tras. Salteaua cu tapițerie din material textil poate fi mai groasă, dar marginile pot fi inconfortabile pentru a dormi fără un protector suplimentar. Acesta pot veni în mai multe culori de la gri, la albastru sau, pentru cei care își doresc un pic mai mult, pot opta pentru nuanțele tari.

Canapeaua de dimensiuni mai mari

Aveți spațiu liber? Vedeți canapeaua de dormit care se aproprie la dimensiuni cu un pat normal. Cu o lungime suficient de mare cât să aibă chiar și șapte picioare, acest model de canapea de dormit se extinde la dimensiuni mari, astfel încât oaspeții pe care îi puteți avea să se poată întinde fără nicio problemă.

Să ne imaginăm așa: pernele confortabile care au la interior pene, într-un cadru perfect din metal sau o structură de lemn masiv, împreună cu o saltea cu arcuri, pot fi alegerea perfectă pentru apartamentul tău.

Deseori, dimensiunea extra pentru canapeaua extensibilă nu are un preț foarte mare, în comparație cu cea care are o dimensiune mai redusă.

Această canapea de dormit nu este doar un plus confortabil în camera ta de zi, cameră de oaspeți sau oricare alt spațiu, ci și o notă personală pe care o puteți da camerei. Liniile sale curate și profilul clasic pot face o canapea extrem de elegantă și super versatilă pentru orice situație. În acest caz, puteți să fiți sigur ca se va plia extrem de bine cu orice stil de decor pe care îl veți acasă. În plus, dacă optați pentru o tapițerie cu un amestec de poliester, pe care îl veți găsi cu siguranță disponibilă în tonuri neutre, veți avea siguranța că se va potrivi și cu orice paletă de culori pe care ați avea-o în restul încăperii.

Cele mai bune canapele extensibile pentru spații mici

Un cadrul solid, din lemn de esență tare care este înfășurat cu perne ecologice dintr-un material mai deosebit, puteți să schimbați atmosfera total de la voi de acasă. În plus, întreaga canapea este utilă atât pentru a te bucura în forma pliată - deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ocuparea spațiului din casă pentru mai mult timp, dar și pentru serile în care somnul vă fură pe canapea.

Avantajul? Cele mai bune canapele extensibile de dimensiuni mici sunt la prețuri extrem de bune, având posibilitatea de a o cumpăra fără a pune bani deoparte extrem de mult timp. Acestea variază între 500 de lei și poate urca lejer către câteva mii de lei, în funcție de compoziția, materialul și structura folosit pentru realizarea canapelei.

Cele mai bune canapele extensibile moderne

Cu un design personalizat, fără a se încadra într-un stil clasic sau baroc, canapeaua modernă are linii curate și o producție ecologică. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru cei care își doresc să urmărească și ultimele trenduri, dar și pentru cei care iubesc mediul înconjurător.

Această canapea, ce poate fi folosită și pentru a dormi, este perfectă pentru orice stil de cameră - fiind locul ideal pentru oaspeții ce își doresc să se oprească pentru o noapte la voi acasă. Dacă doriți o personalizare deosebită a acesteia, acest lucru se poate face prin adăugarea unor perne decorative sau schimbarea husei. Dacă optați pentru tapițeria din poliester, atunci trebui să știți că acest material o face ultra-versatilă având furnizori care optează pentru vânzarea unor huse opționale în mai multe culori.