Cele mai bune canapele moderne

 Extensibilă sau fixă? Cu saltea flexibilă, dură sau moale?  Colorată sau nude? Cu două sau cu trei locuri?  Mai scumpă sau mai ieftină? Modernă sau clasică?  Din material textil sau din piele? Cu linii curbe sau cu linii drepte? Cu cadru din fier, lemn sau pal? Pe comandă, direct din magazin sau online? Acestea sunt de obicei primele  întrebări cărora încercăm să le găsim un răspuns atunci când vrem să achiziționăm cele mai bune canapele moderne

Detaliile, sarea și piperul pentru o cele mai bune canapele moderne

Vreau ca în acest articol să prezint câteva dintre posibilele răspunsuri la întrebările de mai sus. Și, pentru a fi mai specifică, o să mă refer în special la cele mai bune canapele moderne și, tangențial, voi vorbi și despre cele clasice. Aleg acest lucru deoarece o canapea clasică poate fi transformată într-o canapea modernă  dacă știi cum să o accesorizezi. Practic e la fel ca la o rochie. Un detaliu, poate fi ,,sarea și piperul’’ vestimentației sau, în cazul nostru,  canapelei.

Cele mai bune canapele moderne, estetice, practice, confortabile, rezistente și, dacă se poate, la oferte, aveți?

Dar, să le luăm pe rând pentru că identificarea unui răspuns corect, valid pentru toată lumea, este aproape imposibil de găsit. Știți vorba aceea: ,,Nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie.’’ O cultură a esteticului trebuie touși să existe.  Așadar estetică, practică, confortabilă, rezistentă și, dacă se poate, la ofertă… Cred că tocmai am spus cuvintele magice pentru o canapea modernă perfectă. Mai trebuie doar să răspund la întrebările din prima parte a materialului iar apoi… să mergem să cumpărăm.

Cele mai bune canapele moderne extensibile sau fixe?

Nu ar trebui să fie chiar așa de complicat să alegi pentru că un lucru este foarte clar: o canapea modernă fixă nu se poate transforma niciodată într-o canapea modernă extensibilă însă invers se poate. De aceea  recomand o canapea modernă extensibilă. Este drept, s-ar putea să fie ceva mai scumpă, dar nu știi niciodată când ai musafiri mai mulți care să rămână la tine peste noapte.

Varianta unei canapele moderne extensibile este pretabilă în special pentru locuințele de la bloc, unde spațiul este mai mic și se impune o gestionarea mai atentă a acestuia. O canapea modernă extensibilă este mai mult decât o simplă canapea. Canapeaua modernă extensibilă îndeplinește  funcțiile unei canapele obișnuite și în plus, are   și atribuțiile unui pat. O canapea extensibilă bună o poti utiliza pentru a acoperi nevoile obișnuite de pe timpul zilei (citești, te uiți la televizor, povestești cu o prietenă, te joci cu copilul, etc.) dar și atunci când ai nevoie de un pat în plus. Este soluția perfectă pentru a rezolva problema dormitului, dar nu ai spațiu în care să amplasezi un pat.

Dacă locuiești într-o casă mare, cu multe camere și consideri că ai suficiente paturi sau cele mai bune canapele moderne extensibile, atunci poți opta cu siguranță pentru una fixa. Le vei găsi la un preț mai mic, sunt mai ușoare și ergonomice. Canapelele fixe moderne mai au și avantajul faptului că pot avea un design mult mai deosebit. Sunt perfecte pentru o sufragerie în care vrei să primești oaspeți și poți chiar să dormi pe ele, daca e vorba de o singură persoană. Numerosele modele avangardiste pot transforma o cameră banală într-o cameră modernistă în care să te simți bine atât tu cât și invitații tăi. Deci, care ți se potrivește?

Cele mai bune canapele moderne cu saltea flexibilă, dură sau moale? 

Dacă vei  răspunde corect la această întrebare spatele tău te va răsplăti. Mai exact, vei fi mulțumit de alegerea pe care ai făcut-o pentru că o saltea bună ajută la o poziție corectă a spatelui și la un somn odihnitor. Și aici există mai multe variante din care poți alege în funcție de nevoile tale.

Principalele tipuri de saltele existente în comerț pentru canapelele modern sunt saltelele cu arcuri, cele cu spumă poliuretanică și cele recunoscute sub denumirea de Memori Foam. Cele din prima categoie sunt flexibile și au o duritate mai mare decât mediu, cele din a doua categorie sunt mai dure iar cele cu memorie sunt mai moi. Cele pentru canapelele extensibile se confecționează la grosimi de la 8 la 18 cm.

Cele mai apreciate tipuri de saltele pentru canapelele moderne extensibile sub raportul calitate-preț, sunt cele de tip ,,relaxa’’ (saltea cu arcuri) de 14, 16 sau 18 cm. Cel mai nou tip de saltele apărute pe piața din țara noastră este saltateaua cu arcuri Pocket Spring. Sunt saltele de o duritate medie și asigură o poziție corectă a coloanei vertebrale. Sunt recomandate în special persoanelor care au o greutate diferită și dorm în același pat deoarece arcurile împachetate individual elimină efectul de balans.

Poate că alegerea unei saltele care să-ți asigure un somn bun este cel mai dificil aspect. De aceea este bine să te documentezi foarte bine înainte, să încerci variantele oferite ca să vezi exact de ce ai tu nevoie, să ceri consultanță agenților de vânzări (ai grijă să nu ți le recomande doar pe cele mai scumpe), să întrebi prietenii care știi că și-au cumpărat de curând o canapea etc. . Documentându-te, minimizezi riscul investiției dar îți vei da seama dacă l-ai eliminat sută la sută doar după aproximativ un an de la cumpărare.

Cele mai bune canapele moderne colorate sau nude?

Ei bine, aici totul depinde de gustul fiecăruia. Foarte important este și contrastul. Nu se poate spune despre o nuanță că este frumoasă sau urâtă decât dacă o raportezi la întregul peisaj. Până la urmă toate culorile sunt frumoase. Doar că… unele sunt și mai frumoase.

Cele mai bune canapele moderne presupun o combinare între nunațe reci și tonuri calde. De exemplu, dacă ai o canapea neagră, gri sau maro o poți face mai vie dacă o accesorizezi cu niște perne colorate. Griul de pildă, contrastează foarte bine cu lila, maroul cu galben iar negrul cu roșu.  Sau își poți cumpăra un covor mai deschis sau în tonuri mai calde dacă îți place. Totul este să te simți bine

Canapelele nude vor fi întotdeauna o combinație între modern, clasic și rafinat. Dar nu uita să le raportezi la celelalte componente ale mobilei din cameră. Culorile nude sunt ceva mai pretențioase când vine vorba despre contrast deoarece este o linie foarte fină între elegant și kitsch.

Indiferent de alegerea făcută este ideal ca husele să fie detașabile astfel încât să le poți întreține mai ușor. Dacă nu ai această variantă, ai grijă să fie îngrijite în permanență. Le poți proteja cu o husă de pat cumpărată din comerț sau confecționată la o croitorie, pe care o poți spăla ori de câte ori este nevoie. Mai importantă decât culoarea este curățenia. Și, încă ceva: anul acesta se poartă pernele cu flori. Ai grijă doar la contrast.

Cele mai bune canapele moderne cu două sau cu trei locuri?

În principiu, cu câte ai nevoie. Poți găsi canapele moderne atât cu două locuri cât și cu trei. Dacă am lua în calcul și colțarele atunci numărul de locuri ar putea fi și mai mare. Cele extensibile au de obicei două locuri dar, la anumite modele, pot avea și trei locuri. Relevant este să o raportezi la spațiul pe care îl ai, la poziția în care vrei să o așezi, la utilitatea pe care o resimți. Diferențele sunt determinate în primul rând de preț și dimensiune. În ceea ce privește modelele, culorile, tipurile de saltea sau materialele, pe piață există numeroase tipuri de canapele moderne pentru ambele variante.

Cele mai bune canapele moderne mai scumpe sau mai ieftine?

Ei bine, prețul este variabila cea mai important în activitatea de vânzare – cumpărare iar modificarea acestuia este direct proporțională cu volumul tranzacțiillor. Cea mai bună alegere stă la baza unui raport corect între calitate și preț. Prețul unei canapele poate porni de la aproximativ 500 de lei și poate ajunge până la 5000 de lei, sau chiar mai mult în cazul unor branduri de top. Este clar însă că o canapea modernă estetică, practică, confortabilă, rezistentă (ordinea o stabilește fiecare) are un preț mai mare iar una ale cărei caracteristici de calitate sunt sub medie va fi mai ieftină. Media ar fi de 2500 lei

Mare adevăr există însă în expresia scoțienilor, care a devenit un adevărat proverb în folclorul românesc, și care spune că ,,suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine’’. Aveam și noi varianta neaoșă  ,,dai un ban, dar stai în față‘’, care exprima același lucru, dar poate nu ne-am dat seama la timp despre ce este vorba. Ca să concluzionez ideea, spun că de cele mai multe ori, un preț mai mare înseamnă o calitate superioară. Iar atunci când costurile de producție, respectiv materia primă, materialele, munca, designul originalitatea sunt la un nivel ridicat este normal ca acestea să se reflecte într-un  preț mai mare.

Cele mai bune canapele modern sau clasice?

Cum spuneam și la începutul materialului, o canapea clasică, de calitate poate avea un aer nou și modern dacă este accesorizată cu niște perne în trend sau cu o husă la modă. Așa că nu rămâne decât să vezi care sunt canapelele la modă pentru anul în curs. Atenție însă, pentru că vrei să cumperi o canapea, nu o pereche de blugi. Canapeaua poate o vei schimba peste cinci sau zece ani dar blugii poți să-i schimbi foarte ușor și peste șase luni dacă nu-ți mai plac și dacă se demodează iar tu vrei să rămâi în trend.  În materie de canapele, stilul anului în curs este cel scandinav. Nuanțele de gri sau culorile nude, formele rotunde și materialele naturale se adaptează perfect unui interior cu accente nordice. Dacă vrei să fii în trend în acest an nu îți rămâne decât să consulți site-urile de specialitate. Nu uita însă că ceea ce este clasic și de calitate poate fi și modern în același timp.

Cele mai bune canapele moderne din material textil sau din piele/imitație de piele.

Și la acest capitol sunt o mulțime de variante.  De obicei, agenții de vânzări recomandă varianta din piele sau imitație de piele dacă nu este folosită zi de zi, ca pat pentru dormit. Aceasta se întreține mult mai ușor, se curăță mai repede și oferă o notă de eleganță. Dacă însă vrei să o folosești zi de zi ca pat, atunci îți va fi recomandată o canapea modernă din material textil. Chiar dacă se întreține puțin mai greu, lenjeria pentru pat se așează mult mai bine și este mai călduroasă. O variantă de mijloc presupune achiziționarea unei canapele moderne confecționată din material textil dar care să aibă brațele din piele sau imitație de piele. Lada pentru depozitare este foarte utilă indiferent de varianta aleasă.

Cele mai bune canapele moderne cu linii curbe sau cu linii drepte?

Alegerea formei canapelei depinde în mod special de gusturile fiecăruia și mai puțin de confortul pe care îl oferă. La modă pentru anul în curs sunt liniile curbe însă există și modele în care liniile drepte definesc trendul canapelelor moderne din 2018. Stilurile abordate sunt cele nordice, englezești sau franțuzești însă există numeroase canapele moderne în care o anumită categorie împrumută elemente de la o altă categorie pentru un aspect diferit. Dacă ne referim la canapelele fixe atunci varianta modernă este reprezentată de canapelele cu picioare din lemn.

Cele mai bune canapele moderne cu cadru din fier, pal sau lemn?

Dacă facem vorbire despre o canapea extensibilă atunci construcția cadrului este elementul cheie deoarece de acesta depinde longevitatea sa. În general, canapelele de calitate sunt construite în special din  materiale precum lemnul și fierul și mai puțin plăci din pal. Și asta pentru că lemnul și fierul se comportă mai bine în timp și suportă mai bine greutăți fără să se deformeze. Dacă analizăm sub aspectul prețului, canapelele care au în proporții mai mari cadrul din plăci de pal au costuri mai mici. Și revenim la proverbul de mai sus. Este mai indicat să nu faci compromis asupra calității cadrului canapelei pentru că asta înseamnă un confort mai scăzut și pe termen lung o cheltuială mai mare.

Cele mai bune canapele modern pe comandă, direct din magazin sau online?

Nu este nimic rău să consulți ofertele de pe internet dacă vrei să îți achiziționezi o canapea modernă. Concurența este destul de acerbă în acest domeniu așa că tu ai de unde alege. Un aspect important este și faptul că, dacă vrei să îți cumperi online o canapea, ai asigurat și transportul. Dezavantajul este că nu poți să o vezi fizic, să o încerci și să compari. Se poate ca ceea ce ți se părea perfect pe site să nu pară la fel și în realitate. Deci este un oarecare risc dacă alegi această variantă.

Dacă vrei să o cumperi direct din magazine atunci ai nevoie de mult timp dacă intenționezi să vezi toate ofertele. Magazinele de mobilă nu sunt poziționate toate unele lângă altele așa că înarmează-te cu răbdare. Principalul avantaj este faptul că le poți vedea în realitate iar imaginea pe care ți-o vei face este una mai clară. După ce vei colinda prin vreo zece magazine s-ar putea să te întorci să cumperi tot de la primul dar așa se face o cercetare de piață, nu?

Varianta ,,pe comandă’’ este recomandată în special dacă intenționezi să schimbi mobila din întreaga cameră și să valorifici perfect tot spațiul de care dispui. Iar dacă stai la bloc și camera ta are cinci pereți și nu patru (așa cum au majoritatea încăperilor) atunci mobila la comandă  și o canapea modernă pe măsura spațiului tău este cea mai bună alegere.

Dacă ai citit acest material ai înțeles că alegerea unei canapele moderne nu este un lucru greu de realizat. Trebuie doar să existe un echilibru între caracteristicile de calitate pe care le-am meționat,  preț, spațiul de care dispui, preferințele tale, confort și rezistență. Așa că ... Spor și inspirație la cumpărături!

Cele mai scumpe canapele moderne

Cele mai scumpe canapele moderne

Cele mai căutate canapele sunt cele moderne al caror preț variază în funcție de materialele întrebuințate în realizarea lor (lemnul folosit pentru cadru, materialul exterior, tipul de șezut, umplutura pernelor), design și dimensiuni. Cele mai scumpe canapele moderne sunt cele extensibile (cu un sistem rezistent și fiabil), realizate dintr-un cadru […] mai mult »