Cele mai bune canapele office

Sofaua, strămoşul direct al canapelei, ne spune povestea acestui element de mobilier comod, plăcut, practic, confortabil  şi  atât de necesar în zilele noastre.

Cele mai bune canapele office

Undeva în îndepărtate timpuri se creionează începutul istoriei canapelei. Imboldul inventării unul astfel de loc pentru stat a constat  în dorinţa oamenilor de a se odihni, de a sta relaxaţi şi de a-şi manifesta respectul pentru o anumită categorie care o putea folosi, fiind un element elitist pentru o perioadă destul de lungă de timp. Însă contextele, persoanele şi situaţiile corelate sofalei diferă în funcţie de cultură, civilizaţie, zonă geografică şi coordonate de timp.

Termenul sofa, folosit iniţial pentru a desemna un aranjament realizat din şezut, spătare şi eventual braţe, este un termen arăbesc. Ulterior, odată cu modificările şi îmbunătăţirile aduse,  s-a apelat la termeni ca divan, canapea, şezlong sau otoman, taburetul de dimensiuni mai mari.

Liderii arabi, acolo unde îşi are originea şi etimologia acestui obiect de mobilier, foloseau canapeaua pe rol de tron. Confortul şi aspectul unui astfel de element se încadra foarte bine etichetei impuse de un anumit statul.

La romani canapeaua era poziţionată în locul de servit masa şi era destinată strict bărbaţilor care stăteau întinşi în timp ce mâncau, sporind  aerul de relaxare şi reconfortare indus de un astfel de element. Astfel canapeaua la romani era corelată cu masa, întotdeauna aceasta fiind aşezată în jurul unei mese.

Odată cu trecerea timpului destinaţia canapelei a suferit transformări. Până în  secolul al XVII-lea canapeaua avea semnificaţia de pat asociată chiar şi somnului de noapte. Începând cu această perioadă se va transforma într-un pat de zi, confortabil, situat într-un loc liniştit şi călduros, destinat unei scurte odihne sau pur şi simplu relaxării. În secolul al XIX-lea canapeaua devine un obiect conceput special doar pentru doamne, fiind mult mai uşor asociat eleganţei şi fineţei feminine, decât sobrietăţii masculine.

Parcurgând timpurile, canapeaua devine şi simbolul psihanalizei freudiene. Sigmund Freud este cel care a folosit canapeaua ca pe un element ce are capacitatea de a limita transferul dintre psihanalist şi analizat. Astfel canapeau rămâne simbolul deschiderii gândurilor şi sufletelor, oferind confort dar şi refugiu într-un cabinet de psihanaliză şi psihoterapie.

Ca şi materie primă, canapeaua a fost iniţial făcută din perne şi  covoare care îmbrăcau un blat de lemn, părul de cal, fulgii păsărilor şi fibrele vegetale fiind principalele elemente folosite.  Unterior s-a apelat la broderii, catifele şi mătăsuri. În jurul anilor 1800 s-a început folosirea arcurilor de mici dimensiuni grupate între ele, iar în anul 1920 a apărut o tehnologie nouă de umplere a saltelelor canapelei cu un cauciuc natural.

Începând cu anul 1960 se înregistreaza adevărata evoluţie a canapelei. Apar materiale noi, rezistente la umezeală şi la substanţele chimice, modele speciale în care se includ canapelele extensibile şi cele dotate cu sertare, se ajunge la ofertantele canapele modulare şi la unele dintre cele mai variate modele care pot cadra foarte bine aproape oricărui spaţiu domestic şi nu numai.

Canapeaua este asociată livingului, unei săli de lectură, unui hol spaţios, dormitorului, ba chiar şi bucătăriei. Confortabilă şi primitoare canapeaua îndeamnă la odihnă şi relaxare, oferind corpului şi minţii destindere şi plăcere.

Modele de canapele oferite de fabricile producătoare sunt infinite şi pot satisface orice preferinţe. În acestă mare industrie a mobilei, un loc destul de important tinde să fie ocupat de canapele office.

În birouri elegante şi spaţioase pot fi poziţionate unele dintre cele mai bune canapele office, destinate fie unui scurt moment de relaxare, fie unei discuţii relaxate şi prietenoase, fie rezolvării problemei locurilor de stat într-un context mai aglomerat.

Cele mai bune canapele office sunt canapele care se încadrează cel mai bine fiecărui birou în parte, sau fiecărei încăperi a cărei activitate impune prezenţa unui astfel de element, cum ar fi un cabinet de psihoterapie.

Pentru a achiziţiona cele mai bune canapele office trebuie ţinut cont de întregul ansablu al încăperii, de tipul de mobilier ales şi de activitatea de bază care se desfăşoară.

Canapele office sunt proiectate pe modelul clasic, impunând atât eleganţă, cât şi sobrietate. O camapea office va trebui să se asorteze cromatic atât cu scaunul de birou, cât şi cu încă un element din birou. Fie cu tâmplăria, fie cu o carpetă de pe podea, fie cu o draperie. Echilibrul cromatic nu va fi obositor, ci va oferi o atmosferă relaxată şi destinsă. Cele mai bune canapele office sunt cele în tonuri calde sau neutre. Nu este indicat a se alege pentru un birou o canapea roz sau verde deschis. Sunt culori care pot agresa vizual într-un anumit context. Gri , maro, bej, alb murdar sunt culori ce pot cadra mult mai bine într-un birou. Canapeaua office neagră pare a fi în continuare preferata la acest capitol.

Cele mai bune canapele office sunt cele al căror cadru este fabricat din lemn, metal sau în combinaţie, asigurându-se astfel rezistenţă în timp.

Foarte important în ceea ce priveşte o canapea office este structura şezutului şi a spătarului. Cele mai bune canapele office nu vor îndemna la somn şi relaxare, însă trebuie să asigure o poziţie comodă şi reconfortantă. Astfel umplutura folosită pentru şezut trebuie să fie rezistentă şi solidă. Se poate opta pentru arcuri sau pentru spuma poliuretanică. Foarte comode şi rezistente sunt canapelele office umplute cu spumă cu memorie.

Cele mai bune canapele office sunt dotate cu braţe de sprijin joase, plate, pe model clasic, oferind suport atunci când se pune un obiect pe ele.

Pentru canapelele office este indicat a se opta pentru o tapiţerie din piele naturală sau din piele ecologică. În primul rând se ia în calcul aspectul canapelei. Aceasta îşi va păstra pentru un timp mult mai îndelungat aspectul iniţial dacă este îmbrăcată în piele. Curăţarea unei canapele din piele se poate realiza fără a se interveni asupra texturii, dacă sunt respectate instrucţiunile producătorului.

Dacă se alege o canapea office îmbrăcată în stofă, ar fi indicată alegerea unui model cu îmbrăcăminte detaşabilă. Astfel husa se poate scoate şi spăla ori de câte ori este necesar. Accesoriile precum pernele sau alte elemente decorative nu sunt indicate în cazul unui model de canapea office.

Design-ul unei canapele office se alege în funcţie de preferinţele celui care deţine biroul şi de scopul atribuit acesteia. Poate fi aleasă o canapea office cu multe locuri de şezut sau pot fi formate aranjamente de două sau trei canapele cu doar două locuri de şezut. Acestea din urmă fie sunt alese identice, fie pot diferi ca nuanţe.

Cele mai bune canapele office sunt cele a căror formă permit o aşezare normală, nici foarte relaxată sau sprijinită, nici excesiv de rigidă.

Printre cele mai bune canapele office se încadrează cu mare succes canapelele modulare. Canapeaua modulară permite jonglarea cu părţile componente ale acesteia în cele mai avantajoase modalităţi. În funcţie de modelul ales, o canapea modulară se poate transforma în mai multe fotolii ce pot fi repartizate conform condiţiilor impuse de momentul respectiv, se poate separa în tabureţi şi părţi suport pentru acte sau pahare şi ceşti de cafea, se poate detaşa în două părţi puse faţă în faţă, sau se pot adopta alte permutări în funcţie de modelul ales. Sunt extrem de funcţionale şi îşi găsesc locul în orice birou.

Nu este recomandată canapeaua extensibilă. Pentru birouri utilitatea acestui tip de canapea nu este demonstrată.  Va ocupa mult spaţiu şi, cu timpul, se va demonstra că nu este necesară, nici dacă beneficiază de extensie doar pentru picioare.

Pentru a alege cele mai bune canapele office piaţa de specialitate pune la dispoziţia doritorilor modele dintre cele mai variate.

Pentru ca alegerea canapelei să fie una inspirată şi funcţională trebuie ţinut cont de contextul general al încăperii, de activităţile şi frecvenţa acestora în spaţiul respectiv, de calitatea produsului, de facilităţile pe care le prezintă şi, nu în ultimul rând, de preferinţele şi gusturile persoanei care îşi petrece cel mai mult timp în biroul respectiv.

Canapeaua office nu va fi tapiţată înflorat şi plină de accesorii, ci va fi elegantă, clasică, în unghiuri drepte şi plăcut cromatizată.

 

Cele mai bune branduri canapele office

Cele mai bune branduri canapele office

La nivel internațional, cele mai bune branduri de canapele office sunt cele italienești, recunoscute prin rafinament, calitate superioară, design inspirat din nevoile vieții contemporane, finisaje impecabile si durabilitate garantată. Ceea ce face ca aceste branduri sa fie recunoscute la nivel internațional, este, în primul rând, măiestria tradițională italiană a lucrului […] mai mult »